Skip to content

Dviratazmas vs maži vaikai

Penktadienį buvom su kinderiais išlindę į Senamiestį pasiganyti, užmetėm akį į Tomo Leiburo orkestro koncertą, skambančius kanklius, o tarpe tarp šitų reikalų nusprendėm parodyti Hamsteriui Vokiečių gatvę, kurioje po keliolikos metų teks gerti alų. Tiesa, tėvai čia alų gerdavo prieš gerus 7 metus, ir kaip tik tada iš užraukė visa tai ir pradėjo persekioti, ir nežinia, ar ten kas nor dar kada nors gers alų, bet rašinukas ne apie tai.

Bajeris tame, kad man visais laikais nepatiko, kai ant šaligatvio nupiešia vieną kitą baltą liniją, šalia jos dviratuką, ir tą daiktą pavadina dviračių taku. Tada, žinoma, lieka mažiau vietos pėstiesiems, kurie eidami netinkamoje linijos pusėje rizikuoja būti patys kalti dėl to, kad juos nutrenks. Ypač idiotiška vieta būdavo kažkur netoli Arsenalo, kur didžioji šaligatvio dalis paskirta dviračiams, nors vaikštančių ten visada matydavosi daugiau, nei važiuojančių. Na, bet kaip yra, taip yra, protingų argumentų prieš tokius "dviračių takus" sugalvoti nepavykdavo – pats stengiuosi eiti ten, kur priklauso, o bobutės irgi galėtų žiūrėt, kas po kojomis nupiešta, tai kaip ir nėra problemos.

O taigi Vokiečių gatvėje irgi nupieštas toks pat takas. Ir man dabar kas nors patarkite, kaip dviejų metų neturinčiam vaikui išaiškinti, kad už tos baltos linijos yra šaligatvis, kuriuo eiti nereikėtų, nes nutrenks pravažiuojantis dviratis? Mažvaikei pramuša savarankiškumas, eina pati ir už tėvo rankos laikytis atsisako – netgi sunku paaiškinti, kad reikia eiti šaligatviu, o ne gatve, o ten jau gana suprantamos ribos, kur galima eiti, kur ne. Visgi metodo, kaip pasakyt kinderiui, kodėl ant pusės šaligatvio nereikėtų vaikščioti, sugalvot negaliu…

Na, entuziastai dviratastai, laukiu jūsų nuomonių :-)

P.S. piktai čia parašiau, ne? :P

7 Comments

  1. Profilio nuotrauka (adis) Adis wrote:

    “ tarpe tarp šitų reikalų nusprendėm parodyti Hamsteriui Vokiečių gatvę, kurioje po keliolikos metų teks gerti alų.“

    :DDDDD

    Khultinė frazė \m/

    Antradienis, birželio 3, 2008 at 16:25 | Permalink
  2. Juozas wrote:

    Man kaip dviratastui irgi nepatinka Vokiečių gatvėje nupiešta linija – jos ten daug kas nepaiso. O linijas kur papuola paišo ne dviratastai, o dėdės ir tetos savivaldybėje. Tačiau juos irgi galima suprasti – jų biudžetas nėra neribotas, kad galėtų visas dviratininkų problemas išspręsti. Tad belieka tik bandyti gyventi draugiškai ir bandyti kažkaip dalintis tokiais idiotiškai nubraižytais keliais.

    Antradienis, birželio 3, 2008 at 20:43 | Permalink
  3. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Tai aš dviratastų tikrai čia dėl to nekaltinu.

    Antradienis, birželio 3, 2008 at 20:50 | Permalink
  4. rtfb wrote:

    Aš šiomis dienomis, eidamas kažkur centre, eilinį kartą pagalvojau apie šitą problemą. Ir supratau, kad neteisinga linkme galvoju. Centras — probleminė teritorija šiuo klausimu (ir kitais transporto klausimais). Tad pradžiai reiktų išmokti išmoktinas pamokas sutvarkant dviračių takus visur kitur, o tada jau galima galvoti kaip čia centre uždraudus automobilių eismą (hint hint :-)).

    -rtfb

    Ketvirtadienis, birželio 5, 2008 at 12:42 | Permalink
  5. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Yra toks paaiškinimas, kodėl Vilniuje visos naujovės diegiamos centre, o ne periferijoje – ten, kur yra reikalingesnės ir netgi veiktų geriau (nekalbant apie tai, kad būtų lengviau instaliuot) – „nes turistai nematytų“. Nu bet čia jau atskira tema.

    Penktadienis, birželio 6, 2008 at 9:05 | Permalink
  6. rtfb wrote:

    Pagalvojau, kad s/centre/senamiestyje. Čia šiaip, vardan tikslumo.

    -rtfb

    Šeštadienis, birželio 7, 2008 at 4:51 | Permalink
  7. zaulia wrote:

    jo.
    o as nuo mamos Palangoj basanaviciaus gatvej pabegdavau. tokio paties hamsterishko amziaus. Mociute sako, kad baisu budavo. ir kad pro plyshi i Raze nuo tilto vos nenuslydau. isheitis viena. Gaudyti.

    o teks jai po keliolikos metu gert vokieciu gatvej, teks;)

    Šeštadienis, birželio 7, 2008 at 21:01 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos