Skip to content

Ataskaitinis

Žiūriu, kad visame šitame reikale įsivyravo tiesiog nepadori tyla, ir, kadangi pagaliau atėjo vakaras, kai dar nesinori miegoti ir vietoj to traukia trumpam prisėst prie kompo, tai trumpai apie tai, kodėl čia niekas nerašoma ir kas tuo metu vyksta gyvenime.

Visų pirma reikia pasakyti, kad parašyti aš turėčiau apie ką, vis norisi raštu pagvildent vieną kitą reikalą. Manau, kad po truputį arba viskas pasimirš, arba prisiruošiu parašyti. Matyt reikia kur nors pasižymėti, ką man norisi aprašyt ;-)

Labai fainas Vilnius šį savaitgalį. Visi išvažinėję, gatvės gražiai tuščios, ramu, vakare grįžus visada yra kur pastatyti mašiną kieme, oras geras, galėtų visada taip būti. Vilnius ypatingai gražus miestas dviem atvejais – naktį ir per ilgąjį savaitgalį.

Toliau esminis gyvenimo momentas šiomis dienomis yra žmona – parako statinė. Gali sprogti bet kuriuo momentu, ir taip jau bus antra savaitė. Kai bus naujienų, pranešim kokiu nors būdu.

Iš šeimos ir vaikų temos galima pasidžiaugti kažkurią dieną įvykusiais Hamsterio fizikocheminiais bandymais – per priešpiečius mergina tyrinėjo jogurto tirpumą vandenyje ir viceversiškai (t.y., vandens tirpumą jogurte). Bent jau aš sakyčiau, kad jogurtas vandenyje netirpsta, o vanduo jogurte tirpsta. IM vietoj išvadų nuėjo pietų miego. Man tai labai faina, kai vaikas gali moka valgyti savarankiškai ir netgi ne visada gaunasi taip, kaip žr. žemiau.

Kas čia dar… Skaitau knygas truputį. Man nepatiko, kai darbe iš dalies gavau bart už laiko gaišimą savišvietai, o ne realiam darbui su matomais rezultatais, bet skaityti statistikos vadovėlį, kuriame 0 matematikos, bet užtat gerai paaiškinta, ką galima nuveikti, naudojant aprašomus metodus, yra jėga. Reikės paskaityt iki galo, o paskui bus galima truputį pasidomėti ta matematika, kurios pilna net ir vikipedijos straipsnyje atitinkama tema.

Kitas skaitalas – knygyne nusipirkau Ilfo ir Petrovo „Aukso veršį“, kuris namie buvo tik rusiškai, o rusiškai skaityt moku, sakykim, prastokai… Susileidau iš karto ir užlopiau išsilavinimo spragą. Labai įdomi knyga, ir, manau, viena iš geresnių mano per gyvenimą skaitytų, visiems rekomenduoju, jei kas dar neskaitęs.

Įspūdžių iš knygyno yra ir daugiau, bet manau, kad apie juos kitame reportaže, kai vėl susikaupsiu. Nebus iš manęs blogeris, nes visiškai negalvoju apie skaitytoją ir nejaučiu poreikio ką nors parašyt kasdien :P

One Comment

  1. zaulia wrote:

    gera IM nuotrauka.
    O auksini vershi skaitau rushishkai. Bet dabar prattchetas isispraude. Jo.

    Šeštadienis, gegužės 10, 2008 at 17:55 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos