Skip to content

Siemens Arenoje metalo negroja (Pain ir Nightwish taip pat)

Į Nightwish ir Pain koncertą Siemens arenoje, Vilniuje, ėjau ne atsitiktinai. Nightwish yra viena iš mano labiausiai klausomų grupių (anot last.fm). Taip atsitiko po to, kai juos pamačiau Mystic Feste Choržove 2005 metais, kur jie apšildė Iron Maiden (mėgstu pradėt klausyt metalo grupių po to, kai pamatau jas gyvai). Kita jų klausymo priežastis yra tai, kad Nightwish muzika neblogai tinka kaip fonas darbui prie kompo :-) Na, žinoma, teko girdėti ir neblogų atsiliepimų apie Pain, dėl to juos pamatyti irgi norėjosi.

Matyt pagrindinis dalykas, viliojęs į koncertą, buvo noras palyginti naująją ir senąją Nightwish vokalistes. Kai grupė (matyt ne veltui) išmetė senąją, priėmė naują ir išleido su ja albumą „Dark Passion Play“, buvo tokių, kurie parašė labai entuziastingą recenziją (recenzijos esmė yra tai, kad autoriui patiko neoperinis vokalas), dėl kurios suklausiau tą albumą ir supratau, kad Nightwish man patiko būtent dėl operinio vokalo… Bet juk gali būti įdomu pamatyti, kaip senus gabalus dainuos neoperiniu balsu, ar ne?

Taigi, sekmadienio vakarą, vėl pasiplovęs nuo niekaip nesibaigiančio remonto, autobusu važiuoju į Siemens Areną, nes šį kartą norisi ir alaus išgert (juk tai metalo koncertas, po velnių), o grįžti po jo netoli, galima ir pėsčiomis.

Koncertas prasideda laiku (bijojau, kad nebūtų kaip su Ozzy Osbourne, kur pradžia buvo anksčiau, nei parašyta ant bilieto). Pirma grupė – Pain. Pažiūrėjęs klipų, buvau įsitikinęs, kad ten groja ir viena mergina, bet pasirodo, kad kažką supainiojau… Neesmė. Arba juos blogai įgarsino, arba jie negroja metalo. Gal labiau tikėtinas pirmas variantas – ant scenos buvo žmonių su gitaromis, bet jos nelabai girdėjosi. Keletas gabalų patiko, na, gal prie progos pasidomėsiu jais labiau (taip jau man būna – jau minėjau, kad yra bent keletas grupių, kurių muzikos pradėjau klausyti, kai pamačiau jas gyvai).

Po to Nightwish ilgai soundchekinasi, yra proga išgerti alaus. Adis ir naz papasakoja, kad jų naujo albumo vienas pagrindinių gabalų vadinasi „Bye Bye Beautiful“, o ankstesnė vokalistė Tarja dainuoja „I Walk Alone“ :-) Nightwish galų gale išeina į sceną ir pradeda būtent nuo „Bye Bye Beautiful“. Toliau dainuoja senesnius gabalus – bent jau man pasirodo, kad naujoji vokalistė Anettei juos atlikti sekasi visai neblogai ir netgi gerai. Tada jie groja daug dainų iš savo naujausio albumo, kol galų gale su rtfb užsinuobodžiaujam ir patraukiam pasivaikščiot. Tik išėję iš salės matom pažįstamų, kurie irgi nuobodžiauja, ir nusprendę dar parūkyt, kaip supratau iš vėlesnių atsiliepimų, pražiopsom neblogą gabalą… Tai netrukdo grįžus į salę rėkti „Metalo“, bet mūsų riksmų Nightwish negirdi ir toliau groja programą iš savo naujojo albumo (nu nereikėjo man jo prieš einant į koncertą klausyt, daugiau taip nedarysiu). Pabaigoje, tiesa, išgirsta, sugroja „Wishmaster“ (kurį mes dainuojam pagal mums iš interneto žinomus žodžius), „Nemo“, „Wish I Had an Angel“, galima truputį paheadbanginti ir kitą dieną jausti, kad turi kaklą…

Sudėjus viską – koncertas buvo neblogas (truputis pirotechnikos, gražiai apšviesta, pasisekė būti vietoje, kur viskas gerai girdėjosi ir t.t., tik reportažą iš jo sunkiai sekasi rašyti), metalo buvo mažokai per mažai (nėra ko tikėtis, einant į koncertą Siemens arenoj, kad ten metalą gros, aišku…), nauja vokalistė dainuoti moka, nors sena mokėjo geriau. Beje, man pasirodė, kad grupės bosistas dainuoja kokybiškiau, nei anksčiau, tai irgi privalumas. O dabar pagrindinis neigiamas įspūdis… Nu gi reikėjo jiems paaiškinti naujai vokalistei apie tai, kaip reikia elgtis dainuojant metalą… Man kažkada studentavimo laikais draugai metalistai papasakojo, kaip reikia kratyt galvą ir atlikti kt. metalistų triukus, o čia – žymios metalo grupės vokalistė išeina į sceną susilaižius plaukus – aišku, jai headbangint nesiseka… Nu nzn, riebus minusas už įvaizdžio gadinimą :-) Ankstesnė vokalistė metalistų triukus mokėjo ir šiaip laisviau elgėsi scenoje.

Beje, kol visą šitą rašinį rašiau, klausiau Tarjos Turunen solinio albumo, irgi neblogai sueina kaip fonas darbui prie kompo, ir netrukdo rašyt apie tai, kaip žiūrėjau į jos buvusią grupę. Beje, jos puslapyje nerašo, kaip ji ten su Nightwish išsiskyrė, tai dėl to dedu linką į Vikipediją.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos