Skip to content

Paskutinės minutės genijai

Taip jau išėjo, kad tenka dirbti su žmonėmis, kurie mėgsta viską daryti paskutinę minutę. Aš mokykloje irgi taip elgiausi, bet pasirodo, kad yra už mane gerokai baisesnių atvejų. O matyt siaubingiausia yra tada, kai tenka dalintis tą patį darbą su ekstremaliu paskutinės minutės genijumi. Taip man ir atsitiko.

Mano doktorantūriniai darbai kartais yra pristatomi kokioje nors konferencijoje. Šį pavasarį paskutinę dieną prieš konferenciją iš darbo išėjau 3 valandą nakties, išeidami dar palikome vieną bičą dirbantį. Per vasarą su šituo pačiu asmeniu turėjome paruošti pranešimą į kitą konferenciją. Aš susirūpinau dar birželio mėnesį, pradėjau kažką ta tema daryti. Nors visų suplanuotų darbų įgyvendinti nepasisekė, turėjau pakankamai rezultatų. Kolega užsiėmė kitais reikalais ir bendru projektu susirūpino likus kelioms savaitėms, o tas kelias savaites vis dar turėdavo svarbesnių darbų… Kai sužinojau, kad šis penktadienis yra nedarbo diena, šiek tiek nusiminiau, nes maniau, kad nespėsim ir vis tiek teks ateiti į darbą.

Trečiadienį vakare stebėjau kolegą buku žvilgsniu žiūrintį į ekraną ir bandantį pamatyti, kodėl taip nesiseka. Tuo pačiu metu kitame kompe jis, žinoma, užsiėmė kažkokiais darbais iš kitos operos. Galų gale pasirodė, kad ne viskas taip blogai, ir kad liko tik pagaminti pranešimą konferencijai – ketvirtadienį tikėjausi iš darbo išeiti apie 18-19 val. Nė velnio. Apie 19 valandą ketvirtadienį dar net nebuvome pradėję… O kai paskui vidurnaktį kolegą pramušė įkvėpimas, pradėjo darytis visai baisu… Taip ir palikau jį pabaigti viską apie 4 valandą ryto.

Jei penktadienis būtų buvusi darbo diena, tai matyt darbas būtų daromas viena naktimi vėliau. Aišku, apie kokią nors kokybę ar išliekamąją vertę čia šnekėti neverta – geriausiu atveju rezultatai gražiai atrodo. Bet blogiausias dalykas yra tai, kad šitie žmonės tomis paskutinėmis minutėmis matyt neįsivaizduoja, kad jų bendradarbiai turi ir kitų užsiėmimų, nei kad laukti pergalingos pabaigos.

Ir, žinoma, man dabar labai įdomu, kaip bus prieš kitą konferenciją? Nesinorėtų pagal dabartinę progresiją užstrigti ofise iki 5 valandos ryto su kuriuo nors iš paskutinės minutės genijų…

One Comment

  1. Profilio nuotrauka (manhunter) Totally wrote:

    Šiaip žiaurus reikalas, nors man kartais irgi tenka padirbėti paskutinę naktį, tačiau ne ant tiek… Keisk kolegas arba darbą:D

    Šeštadienis, rugpjūčio 16, 2008 at 10:33 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos