Skip to content

Nešantys audrą užsieniečiai ir lietuviai

Praėjusią savaitę po ilgos pertraukos apsilankiau net dviejuose metalo koncertuose.

U.D.O.Accept vokalistas, jau truputį matytas kažkada Metalmanijoje, tada pusvalandžio su trupučiu neužteko. Vilniuje jis grojo daugiau nei 2 valandas. Kadangi prieš kelis metus namuose grodavo vien tik Accept ir U.D.O., tai buvo privaloma ir visai malonu prisiminti tuos laikus. Nuskambėjo visi žymiausi Accept kūriniai: vos pagalvojus, kad galėtų pagroti I’m a Rebel, jis ir buvo sugrotas, tas pats ir su Fast as a Shark ir kitais. Pačioje pabaigoje buvo ir viena man iki šiol negirdėta Accept daina, vadinasi, teks lopyti išsilavinimo spragas ir išsamiai susipažinti su šios puikios grupės kūryba.

Kadangi U.D.O. koncertas patiko, savaitgalį buvo pajamtas renginukas “Nešantys audrą” su Aistvara, Thundertale ir Soul Stealer. Vėlavo kaip tikras metalo koncertas :-) Aistvara iš pirmo žvilgsnio pasirodė tiesiog Žalvarinio klonas, bet paskui visai patiko. Mergaitės gražiai dainavo, nors ir matėsi, kad labai jaudinasi, berniukai gražiai grojo, ateityje viskas turėtų būti dar geriau. Nors…

Metalo grupes galima suskirstyti į dvi kategorijas: vienos progresuoja, o kitos regresuoja. Thundertale ir Soul Stealer paskutinį kartą buvau matęs prieš daugiau nei 4 metus, 2005aisiais. Tada abi buvo pradedančios ir labai perspektyvios heavy metal grupės. Thundertale grojo gerą powerį ir patiko labiau už Soul Stealer, kurių muzika pasirodė kažkokia chaotiška ir gana nuobodi. Per pastaruosius kelis metus grupės išleido albumų, spėjo pasirodyti telike, daug koncertavo ir visaip kitaip darė karjerą, todėl buvo smalsu pamatyti, kas iš to išėjo.

Pirmieji pasirodė Soul Stealer. Skambėjo labai maloniai, Rūtaisa netgi už kelis gabalus atleido Jeronimui Miliui undergroundo išdavimą ir vaidenimąsi žydruosiuose ekranuose. Jų pasirodymą baigėme apsilankymu Ledo tako kioskelyje ir kompakto įsigijimu, kuris vėliau puikiai susiklausė namuose. Tikimės, kad ir dar kartą susiklausys. O Thundertale… Nors grupė tapo visokia idėjine patriotine, deja, nauji jų kūriniai nevežė. Maloniai skambėjo tik tos senos pirmojo albumo dainos. Gaila, bet panašu, kad Lietuva prarado tokią perspektyvią powerio komandą…

Bendras rezultatas: pagal patinkamumą šios dvi grupės susikeitė vietomis, o į koncertus Mulen Ruže reikėtų eiti gal dažniau, ar ką? Beje, jų puikus tekstinis tinklapis, man patinka, greitai kraunasi ir labai idėjiška, kaip šiems laikams.

Iliustracija: vienas iš tų senų gerų Thundertale gabalų:

Iliustracija 2: Soul Stealer groja akustiškai per radiją:

2 Comments

  1. Profilio nuotrauka (adis) Adis wrote:

    Tai UDO gal ir Man Enough to Cry sugrojo?..

    Antradienis, vasario 9, 2010 at 12:13 | Permalink
  2. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Ne, nesugrojo. Bet aš tokio gabalo per koncertą nebuvau prisiminęs, tai ne bėda :-)

    Man tik visada labai įdomu, kaip visiems tiems seniems rokeriams neatsibosta metai po metų groti tą pačią programą…

    Antradienis, vasario 9, 2010 at 13:17 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos