Skip to content

Vestuvės: kaip reikia daryti

Aną savaitgalį buvom liudininkai draugų vestuvėse. Šiek tiek nedaug teko prisidėt ir prie organizavimo. Tūsas buvo geras, bet kažkodėl vėlai vakare, baigiantis oficialiajai šventės daliai, jaunieji mums sakė “ačiū, kad padėjote mums visa tai ištverti”. Mes patys po savų vestuvių jau žinome, ką reikia daryti, norint išvengti įvairių organizacinių ir kitų nesklandumų, tuo pačiu sutaupant krūvą pinigų. Akivaizdu, kad reikia šia informacija pasidalinti su kitais.

Taigi, idealių vestuvių sąmata tokia:

  • 20 Lt – santuokos liudijimo išdavimas zagse pagal neiškilmingą ceremoniją.
  • 10 Lt – transportas. Išeina 4 talonėliai po 2,5 Lt jauniesiems ir liudininkams, bet automobiliu važiuoti būtų pigiau – jūsų teisė rinktis.
  • 20 Lt – 4 alaus kabake netoli zagso, irgi jauniesiems ir liudininkams. Dabar alus gali būti pabrangęs, tai reikėtų turėti šiek tiek litų papildomai.

Iš viso 50-60 Lt. Rezultatas tas pats – duos santuokos liudijimą ir anketose prie šeimyninės padėties reikės rašyti “vedęs/ištekėjusi”. Problemų sumažėja gerokai, nes tėvai, kurie nori didelio, brangaus ir iškilmingo tūso, apie viską sužino tik po fakto. Tuo pačiu, žinoma, susidaro ir nedidelė problema, kad giminės gali būti kurį laiką nepatenkinti, bet juk jie vis tiek nieko negali pakeisti…

9 Comments

  1. ewal wrote:

    čia matyt suvalkietiškos vestuvės – šiek tiek perspausta taupant. bet pati mintis labai protinga. kaip tik šiandien žiūrėjau vieną „normalių“ vestuvių videoįrašą. mačiau iš arti ir jaunųjų, ir giminių veidus – vaizdas tragiškas, tokia įtampa, toks užsigrūzinimas. ir tiek visokių niekam nereikalingų ir neįdomių nesąmonių. manau, sveiko proto vestuvės galėtų kainuoti apie pusę tūkstančio Lt, o dalyvių turėtų būti kokia 10 žmogų su jaunaisiais.

    Penktadienis, rugsėjo 18, 2009 at 21:45 | Permalink
  2. Profilio nuotrauka (varpininkas) varpinikas wrote:

    dar reikėtų prie sąmatos 4,70 lt pridėt pigiausiam „šampanui“. Visgi reikia štampus iškilmingu gėrimu aplaistyt :D

    O jei rimčiau, tai žiauriausias variantas, kai ima paskolas vestuvėms. Ne iš vienų teko girdėt kad žmonės prieš giminę norėdami „tinkamai“ pasirodyt bankui dūšią už kelasdešimt tūkstančiukų užstatinėjo. Baisu…

    Šeštadienis, rugsėjo 19, 2009 at 21:05 | Permalink
  3. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Na, manau, kad pradėjus organizuoti bent jau minimalų tūsą su 10 žmonių bus sunku išsiversti, visada atsiras giminių, „kuriuos būtina pakviesti“. Ir jei pats neturi giminių ir draugų, niekada negali atsakyti už savo antrąją pusę… Bus „norėjau geriau, o gavosi kaip visada“, kai aš ženijausi, kažkas tokio ir buvo.

    Nu o pigiausias šampanas – nieko čia iškilmingo, geriau jau tada alų pakeisti putojančiu vynu :-)

    Aha, ir paskolomis vestuvėms mes namuose laikas nuo laiko stebimės.

    Sekmadienis, rugsėjo 20, 2009 at 9:56 | Permalink
  4. ežiukai wrote:

    ;) šventė turi būti jauniesiems, o ne giminėms… jei jie nori šventės, tai tegul ir finansuoja.

    Penktadienis, rugsėjo 25, 2009 at 0:41 | Permalink
  5. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Tai kad giminės (bent jau tėvai) visada galvoja, kad šventė turi būti jiems :-) Ir kas iš to, kad jie finansuoja, problemų gi būna ne tik su pinigaus susijusių.

    Penktadienis, rugsėjo 25, 2009 at 9:01 | Permalink
  6. Martis wrote:

    Kokiu nesamoniu prisiklausiau manau vestuves yra tik ju paciu jaunikio ir jaunosios reikalas, tai yra ju sajunga svente ir jie turi galvoti apie tai kaip nori susituokti o nebandyti itikti giminems ar tai dar kazkam

    Šeštadienis, kovo 20, 2010 at 16:29 | Permalink
  7. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    :-)

    Marti, man irgi iki savo vestuvių taip atrodė… Bet giminės įtikino, kad yra kitaip.

    Pirmadienis, kovo 29, 2010 at 9:31 | Permalink
  8. hm, mes giminėm pasakėm, kad šventės neruošiam ir jei nori, gali ateiti pasveikinti prie zakso :) atėjo tik teta :) atšventėm apie 13 žmonių, mama dar norėjo savo nuomonę pareikšti, bet paskui jau nemėgino :) paprastos, geros vestuvės, prie kurių prisidėjo VISI dalyvavę, tad kartu kūrė šventę :) taigi vestuvės sau įmanomos :)

    Antradienis, liepos 27, 2010 at 18:34 | Permalink
  9. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Crazyvoveriuk, man įdomios techninės smulkmenos, kaip tai padaryti nesulaukiant tėvų protesto :-)

    Trečiadienis, liepos 28, 2010 at 9:43 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos