Skip to content

Asmens tapatybės kortelė mažiau nei šešiais žingsniais

Adis ir pats sako, kad jo instrukcija apie paso darymą paseno. Dabar ten viskas paprasčiau – buvau šią savaitę, užsisakiau asmens tapatybės kortelę, sakė, iki rugsėjo pradžios padarys.

Taigi, paskaičiau patarimus ir dar kažkokią informaciją internete, netgi nusifotografavau ir nusprendžiau, kad kadangi mano pasas baigia galioti, o naujo dokumento man reikia greitai, tai telefonu nesiregistruosiu. Nuvažiavau iki Naugarduko 100, automobilį priparkuoti ten yra pakankamai vietos.

Tik įėjus pro duris, žmonių skaičius gąsdino. Pasiėmiau numeriuką ir šalia iš karto sumokėjau už kortelės gaminimą. Migracijos tarnyboje mokėti už dokumentus galima tik banko kortele, tokiu atveju neimamas joks komisinis mokestis ir šiaip yra paprasčiau. Norint atsiskaityti grynais, tenka atstovėti papildomą eilę šalia esančiame banke, arba mokėti iš anksto kitur – tam reikia susirasti mokesčių dydį, įmokų kodus ir pan.

Eilėje prasėdėjau beveik valandą, kadangi buvau pasiėmęs skaitalo, tai laikas neprailgo. Jokio prašymo pildyti nereikėjo. Nuotrauką galima turėti savo, galima nemokamai nusifotografuoti gudriais ten pastatytais aparatais, kurie dar ir paima pirštų antspaudus, ir pasirašyti reikia ant jų ekraniuko. Viskas įskaičiuota į kainą :-) Paskui tiesiog padavė užpildytą prašymą, ant kurio pasirašiau, ir tada liepė laukti, kol pagamins kortelę. Pagaminimo faktą galima tikrinti internete.

Tiesa, darant pasą reikalavimai gali šiek tiek skirtis. Kadangi aš nesiruošiu niekur keliauti, tai paso darymas buvo atidėtas kitam kartui.

4 Comments

  1. Blondinė wrote:

    O čia vietoje galimas susimokėti betkokio banko kortele? Ir turi galvoje kad vietoje sumokėjai, tai ten kur pildei visus dokumentus Naugarduko 100?

    Ketvirtadienis, rugpjūčio 13, 2009 at 9:44 | Permalink
  2. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Taip, bet kokio banko kortele. Jie turi tokį patį aparatą, kaip parduotuvėse. Mokama ne ten, kur pildomi dokumentai, o prie pat įėjimo, ten kur pasiėmi savo eilės numeriuką.

    Ketvirtadienis, rugpjūčio 13, 2009 at 12:58 | Permalink
  3. Efka wrote:

    dar procedūros nepraėjau, bet šiandien skambinausi registruotis. datas pasiūlė rytoj arba poryt, ir tikslų laiką 13,40 arba 14,40 (kaip suprantu, tuo metu atėjus eilėj nebestovi). turbūt yra laisvų laikų ir ryte, bet aš norėjau po pietų. taip pat sakė, visa procedūra trunka 20 min. taip kad kas šiuo metu galvoja darytis, tai gal nepakenktų užsirezervuokit laiką?

    daugiau parašysiu, kai nunešius priduot dokų.

    Trečiadienis, sausio 6, 2010 at 15:26 | Permalink
  4. Biruruku wrote:

    Sausio pradžioj buvau darytis pasą Naugarduko g. Sugaišau iš viso ne daugiau pusvalandžio. Ilgiausiai ieškojau, kaip patekti į antrą aukštą, nes ne ten nublūdijau :) bet pati kalta… blondinė :D

    Penktadienis, vasario 19, 2010 at 15:07 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos