Skip to content

Parkavimo vietos ir automobiliai – blogis

Paskaičiau vakar Ežiuką ir buržujų apie automobilius mieste ir jų parkavimo problemas. Išėjau tada pasivaikščioti ir nusipirkti žurnalo su savo išsižiojusio nuotrauka. Eidamas galvojau apie tai, ką perskaičiau.

Apie ką pamąstyti buvo – pats jau trečius metus kasdien važinėju automobiliu, nes tiesiog tingiu vaikščioti ar persėsti ant dviračio. Visuomeninio transporto alternatyva net nesvarstoma… Po kokio pusmečio džiaugsmą dėl įsigytos mašinos pakeitė susinervinimas ieškant, kur parkuotis tiek kieme prie  namų, tiek atvykus pas ką nors į svečius, tiek miesto centre. Be to, yra ir kitų nemalonių smulkmenų, kaip kad negalėjimas išgerti alaus vakare, nes teks sėsti už vairo, pinigų kišimas į seno automobilio remontą ir pan. Taigi, džiaugsmo ir taip nedaug.

Bet čia ne apie tai. Aš bandau parašyti apie parkavimo vietas kiemuose ir kiek jų reikia. Atsakymą rasti paprasta – važinėdamas autobusu, troleibusu, dviračiu ar vaikščiodamas pėsčiomis, aš vis tiek norėčiau turėti automobilį. Kodėl? Nes į kaimą, prie jūros, pažiūrėti kultūrinių atrakcijų keliasdešimt km už miesto ir visur kitur autobusu neprivažinėsi. Jei automobilis šeimai vis tiek reikalingas, vadinasi, jam laikyti reikia vietos. Iš to galima daryti išvadą, kad jokiu būdu negalima mažinti minimalaus automobilių parkavimo vietų prie naujų namų skaičiaus. Tai va tokia mano, Vilniaus gyventojo, nuomonė.

2 Comments

  1. m wrote:

    kažkaip tokia mintis ir man sukasi, bet nesugromulavau ir neparašiau jos. nes nors propaguoju visų rūšių transportą, ne tik automobilį, bet nemanau, kad 50+ km galima kas mėnesį važinėt pirmyn atgal.

    Antradienis, birželio 9, 2009 at 11:21 | Permalink
  2. Profilio nuotrauka (adis) Adis wrote:

    Kad šeimai automobilį turėt naudinga – faktas. Bet mieste važinėt kas dieną bent jau pats nematau nei reikalo, nei patogumo. O jei kasdien nevažinėji, tai nebūtina ir automobilį prie pat laiptinės durų laikyt, ka=kaip pilnai užtenka tų mokamų stovėjimo aikštelių. Ten dar ir saugumo iliuzija sukuriama ;)

    Šeštadienis, birželio 20, 2009 at 12:18 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos