Skip to content

Du popsovo metalo koncertai per atostogas

Velykų proga išėjau atostogaut – jau buvo laikas… Per atostogas turėjau mokytis, bet nelabai gavosi… Užtat aplankiau du koncertus, kuriuose pajutau, kad darausi 3 tipo koncertų lankytojas (oldskūlas): man reikėtų 14 alaus prieš koncertą ir norisi rėkti „pagrokit ką nors iš senų gabalų“ :-)

Pirmasis koncertas – Apocalyptica Utenos Ledo rūmuose Vilniuje. Palikom kinderius bobutei ir pasidarėm šeimyninę pramogą, kadangi namuose buvo dar nemačiusių šitos grupės. Nuo tada, kai aš mačiau, praėjo jau 4 metai, tai antrą kartą atrodė ne taip įspūdinga, kaip pirmą, bet visgi faina… Labai nudžiugino tai, kad grojo daug senų Metallicos gabalų, buvo galima pamojuot plaukais. Kaip ir tikėjomės, vokalistas pasirodė visiškai ne į temą, tai gerai, kad tik tris dainas dainavo. Tas Leningrado kaubojus visai nieko tiktų kokiose Roko naktyse ar kitame alkoholiniame festivalyje dainuodamas su panašaus lygio grupe, o čia akis badė skirtumas tarp puikiai grojančių violončelininkų ir vidutiniškai dainuojančio baikerio.

Antrasis koncertas – buvęs Iron Maiden vokalistas Blaze Bayley Forum palace. Jį apšildė dvi nuobodokos grupės. Pirmiems pasirodžiusiems lietuviams Kielwater užtektų priversti būgnininką groti greičiau, ir jie taptų labai maloniai ir energingai skambančia metalo grupe. Bet po jų grojusiems italams Motherstone situaciją truputį gelbėjo negausiai apsirengusi mergina vokalistė, bet šiaip buvo labai nuobodu. Jei mergina būtų mažiau apsirengusi, gal būtų buvę įdomiau :-) Tokias apšildančias grupes žmonės matyt specialiai vežiojasi tam, kad patys geriau atrodytų – po italų Blaze Bayley pasirodė neblogai. Grojo daug Maidenų, o ir jo paties kūryba pakankamai įdomi. Blaze labai stengėsi priversti publiką tūsintis, šnekėdamas įvairias Iron Maiden stiliaus kalbas bei tuo pačiu stiliumi bėgiodamas po sceną, tik kad tos publikos buvo nedaug susirinkę: jei iš viršaus atrodė, kad žmonių šiek tiek yra, nulipus į apačią matėsi, kad salė tuščia, stovint trečioje eilėje nieko nebebuvo už nugarų. Gaila, visai neblogas koncertas buvo – svarbiausia, pigus (lyginant su kitais šiuolaikiniais metalo koncertais).

One Comment

  1. Profilio nuotrauka (adis) Adis wrote:

    Na nesakyk, Kielwater pavarė kaip reikiant \m/

    Tik va juos su Motherstone vietomis reikėjo apkeist, bo per italus galima buvo išsinarinti žandikulius bežiovaujant… :/

    Ketvirtadienis, balandžio 23, 2009 at 16:29 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos