Skip to content

Idiotai’2009

Atėjo pavasaris – laikas tradiciniam Idiotų žygiui. Šiais metais ėjome truputį modifikuotu maršrutu, norėdami žygio pabaigoje patekti į Jago gimtadienį. Pradėjome kaip visada nuo Šilo tilto.

Į pirmą kalną Sapieginėje užlipti bent jau man buvo sunku, bet po to organizmas prisitaikė prie laipiojimo ir ėjosi geriau. Savaime aišku, miške pasiklydome ir užlipome ne į tą kalną:

Bet po to radome ir tą tikrąjį – 206,5 metro virš jūros lygio, bėgis matosi nuotraukos apačioje:

Vytas būtinai užlipo į medį:

Toliau – Pučkoriai. Vaizdas nuo atodangos man yra vienas iš gražiausių Vilniuje, o iš apačios irgi atrodo įspūdingai:

Ten apačioje buvo priimtas sprendimas, kad posūkį iš trasos reikia daryti anksčiau ir iš karto eiti paupiu prieš srovę link užtvankos. Vytas papasakojo, kad kovo 11ąją Vilnelėje buvo pamesta pilna kuprinė alaus, ir ji buvo pastebėta žingsniuojant paupiu. Stiprūs programuotojai, padedant stipriam statybininkui, ėmėsi sunkaus darbo gelbėti alų iš upės dugno:

Deja, pasirodė, kad kuprinėje tik vienas alaus… Gal kas nors galėtų papasakoti, koks tolimesnis jo likimas? Taigi alus brangus – subrandęs stiprioje srovėje ir t.t.

Toliau nieko labai įdomaus ir nebuvo. Papietavome saloje, po pietų dar matėme gabaliuką gražaus, bet labai apšiukšlinto miško ir tiltą, per kurį buvo negalima eiti. Nuo užtvankos ėjome tiesiai per mišką šiaurės vakarų kryptimi į Rokantiškes. Pačioje pabaigoje pasiklydome Naujosios Vilnios pilkapyne (čia kryptį atrasti padėjo kompasas) ir Rokantiškių kapinėse, bet sėkmingai iš jų išėjome:

Sutikome Ievutę, kurios vedami apsukę garbės ratuką puikios Anapilio gatvės apylinkėse visi sėkmingai atvykome į tūsą pas Jago. Iš čia visi ir išsiskirstė – kas pasiliko tūse, kas išvyko namo, kas po to iš namų dar chebros į tūsą atvežė…

Kokios išvados? Pasivaikščioti sveika, nes panašu, kad tuoj suakmenėsiu ir nepaeisiu. O iš neįgyvendintų Idiotų žygių planų jau galima būtų ir dar vieną visos dienos pasivaikščiojimą suorganizuoti, kas prisijungs?

Daugiau nuotraukų čia (taip pat norėtume kitų fotografų kadrų paviešinimo), o apie pernykštį žygį galima paskaityti čia.

2 Comments

  1. jago wrote:

    Išgelbėtas alus buvo pagarbiai utilizuotas vakare per afterafterparty mūsų bunkeryje.

    Antradienis, balandžio 7, 2009 at 17:29 | Permalink
  2. rtfb wrote:

    Benas, kai sužinojo, labai žvengė :-). Sakė, kad jeigu neradom kuprinėj, tai kažkur šalia ant dugno turi būti Žalių bonkė. Kai nuseks vanduo, reiks eiti ir tos ieškot ;-)

    -rtfb

    Trečiadienis, balandžio 8, 2009 at 9:44 | Permalink

One Trackback/Pingback

  1. Šiaip sau | Bijau chemijos on Trečiadienis, balandžio 8, 2009 at 15:02

    […] niekuo nesidomiu « Idiotai’2009 […]

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos