Skip to content

Kreator koncertas: (ne)teigiami įspūdžiai

Vakar buvau Ferrum Frost 2009 su Kreator. Pasirodo, paskutinį kartą prieš tai metalo koncerte buvau pernykštėje Metalmanijoje… Matyt todėl susidarė vienas kitas įspūdis, ir ne visi teigiami.

Taigi va. Remdamasis penktadienio vakaro patirtimi, parašysiu, kas man nepatinka metalo koncertuose, bet galioja ir kitiems:

  • Per pirmą grupę Emergency Gate girdėjosi tik būgnai, dar šiek tiek vokalisto rėkimo. Taip, gali būti, kad jų muzika neverta dėmesio, lyginant su kitomis, bet norėtųsi tai išgirsti… Kiek girdėjosi, tai būtų visai prie alaus klausytinas rokelis.
  • Antroji grupė – Eluveitie – turėjo porą merginų, kurios grojo smuiku, ryla ir visokiomis dūdelėmis bei gražiai sinchroniškai kratė galvas :-) Deja, jei jau girdėjosi ne tik būgnai, bet ir gitaros, tai smuiko, rylos ir dūdelių garsas kažkur prapuldavo… Bendras įspūdis – antra grupė geresnė už pirmą. Nervina – kai metalo koncerte įgarsina tik būgnus ir gitaras.
  • Trečia grupė – Caliban. Mačiau, kad jie nepatiko Ambraziejui, šiaip kentėt galima, bet savaime aišku vietoj tokių grupių geriau būtų kokie nors brutalystai ;-) Šitie buvo normaliai įgarsinti. Apskritai, kažkas iš organizatorių minėjo faktą, kad vakaro žvaigždės specialiai prigesino kitas grupes… Tai kam jas tada apskritai vežtis į turą? Koncertas su daugybe grupių, iš kurių dauguma groja chalturnai arba yra prastai įgarsinamos/apšviečiamos, žiūrovui labiau yra darbas, nei atsipalaidavimas. Žinoma, būtų galima palaikyti alkoholio pramonę, ypač šiais sunkiais laikais, o ką veikti vairuojantiems?
  • Vakaro žvaigždės – Kreator. Tikrai žymi grupė, mačiau juos jau antrą kartą. Kūriniai puikūs, grojo gerai, stengėsi palaikyti tūsą minioje, atrodė įspūdingai. Bet kas juodai užknisa, tai visų žymių grupių apsimestinis bisas… Pažadėję pusantros valandos koncertą, Kreator po valandos pasakė "good bye" ir išėjo, mol tipo kvieskit bisui. Bet taigi visi žino, kad jie dar grįš, net jei niekas ir nekvies… Beje, tai populiaru ir taip pat būdinga daugeliui kitų žvaigždžių… bet man atrodo nesąmonė.

Va tokie neteigiami įspūdžiai iš Ferrum Frost su Kreator. Kokie teigiami įspūdžiai? Matyt tokie, kad metalo koncertai turi savo žavesio, o jei viskas būtų sterilu ir nebūtų prie ko prisikabinti, visas tas žavesys iš karto dingtų. Aišku, tam tikros naujovės, pavyzdžiui, draudimas neštis alaus bokalus į salę, prideda dar kitokio žavesio: nebuvo užknisančių praeivių minioje "praleiskite, aš su alum, neišlaistykit" :-)

P.S. iš tiesų nebuvo viskas taip blogai, neigiamų įspūdžių buvo didesnis skaičius, bet bendras kiekis visgi didesnis teigiamų.

One Trackback/Pingback

  1. Bijau chemijos » Sielos musė on Šeštadienis, kovo 21, 2009 at 23:41

    […] buvusiam Ferrum Frost su Kreator (tipo true metal grupe). Keista, kad bisai tikriausiai būna tik surežisuoti… Ir, žinoma, keista formulė “renginys truks 4 valandas” = “koncerto […]

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos