Skip to content

Roko koncertas už pusę pliuso

Praėjusį penktadienį Rygoje koncertavo roko klasikų Queen koverių grupė Queen + Paul Rogers. Joje yra netgi 2 tikri Queen nariai Brian May ir Roger Taylor. Su kolega, kuris taip pat yra didelis Queen fanas, nusprendėme papankuoti ir likus kelioms valandoms iki koncerto šiaip ne taip per kamščius išvažiavome į Rygą. Ten palikome automobilį pirmoje pasitaikiusioje gatvėje pakeliui link arenos ir nubėgome toliau pėsčiomis – į salę įėjome prieš pat muzikantams pasirodant scenoje.

Važiuojant į Rygą buvo baisu, kad pakliūsiu į koncertą, kuriame bus grojami tik žymiausi kūriniai ir nieko įdomesnio. Gerai, kad taip neatsitiko. Šį renginį užskaitome kaip tikrą roko koncertą.

Pradžia nepasirodė įspūdinga matyt dėl to, kad grūdomės minioje netoli durų. Paskui pavyko prasiveržti į priekį, kur buvo daugiau laisvos vietos ir galimybių sukaupti dėmesį į tai, kas vyksta ant scenos. O ten… Pradžioje atlikę privalomą programą (One Vision, Tie Your Mother Down, Fat Bottomed Girls, Another One Bites The Dust, I Want to Break Free ir pan.), viduryje muzikantai grojo įdomesnius gabalus. Po Love of my Life, kurią kartu su Brian’u May’um dainavo visa publika, ta pati publika nemaloniai nustebino, kai nemokėjo ’39 žodžių… Roger Taylor maloniai nustebino su I’m in Love with my Car ir falcetu dainuodamas Say It’s Not True, Brian May atliko Bijou ir Last Horizon iš savo solinio repertuaro. Dar buvo keletas ankstesnių Paul Rogers grupių kūrinių (vieną iš jų būgnais grojo Latvijos premjeras), keletas kūrinių iš naujausio albumo (vienas iš jų labai neblogas). Pabaigoje buvo grįžta prie privalomosios programos (Radio Ga Ga*, Crazy Litthe Thing Called Love, The Show Must Go On, We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions ir kt.). Savaime aišku, bent kelis kartus buvo atiduota pagarba Fredžiui, paleidžiant įrašą su jo balsu ir rodant atitinkamus vaizdus ekrane.

Geriausias koncerto bajeris:

May: I think, there are people from Latvia…

Publika: uuuuu!

May: I think, there are also people from Estonia…

Publika: UUUUU!!! (kokius 5 kartus garsiau).

Tada dar klausė, ar yra žmonių iš Lietuvos, atsakėm teigiamai, stengėmės kuo garsiau :-)

Apibendrinant: pusė pliuso uždėta (iki pilno trūksta kartu su May ir Taylor grojančio bosisto John Deacon), aplankytas geras ir tikras roko koncertas (su klavišistais, grojančiais koja ir kitais privalumais). Blogas įgarsinimas… momentais matėsi, kad žmogus dainuoja, bet nesigirdėjo, ką… Užtat buvo labai gražus apšvietimas.

Vaizdai Youtube (iš koncerto Charkove, bet Rygoj buvo labai panašiai):

Čia tas, kurio žodžių Latvijoje žmonės nemokėjo dar labiau, nei Ukrainoje. Žiūrėkit ir mokykitės ;-)

O čia tas geras iš naujo albumo (beje, ar susiję faktai, kad Brian May neseniai apsigynė disertaciją iš astronomijos ir albumas vadinasi The Cosmos Rocks?):

__________________

* Pirmą kartą buvau koncerte, kur grojo Queen kūrinius ir publika žinojo, kaip reikia ploti per Radio Ga Ga (klipas treniravimuisi čia).

2 Comments

  1. BigJ wrote:

    jo… apie koja pamirsau pas savi pamineti. ten tikrai buvo trVe! :)

    Ketvirtadienis, rugsėjo 25, 2008 at 10:20 | Permalink
  2. Onute wrote:

    Labai idomu kad buvo geras koncertas Rygoje. Buvau koncerte San Paulo mieste kur gyvenu. Tikrai fantastikas ir nuostabus pasirodimas. Visa publika plojo ir tas senas ir pazistamas dainas dainavo be sustojimo. Paul Rodgerio dainas taip pat! Pats Brian susijaudino kada publika karstai su juo palidejo jo atlikta Love of my life.O Fredzio pagerbimas per Bijou ir Bohem Raph, tikrai sujaudino ir mane!!

    Trečiadienis, birželio 16, 2010 at 6:15 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos