Skip to content

Regresyvioji pusė

Pernai pabuvojom visai pusė velnio openair’e – BalticProgFest. Gera muzika, skanus alus, mažai žmonių, faina. Nusprendėme suvartoti šį reikalą ir antrą kartą, o kadangi penktadienį nuvažiuot neišėjo, tai sudalyvavom tik pusėje festivalio šeštadienį.

Pradėkime nuo to, kad šio renginio organizatoriams dėl kažkokių priežasčių nesiseka – šiemet jie negavo leidimo prekiauti maistu, dėl to prieš festivalį teko prisipirkt valgomų ir geriamų nesąmonių dar Vilniuje. O pirmas įspūdis renginio vietoje buvo tai, kad tik atvažiavus garsiau nei nuo scenos grojo kažkokie DJ iš palapinės. Gal ir reikalingas koks nors dalykas, kuriame nenorinčius klausytis koncerto linksmina magnetofonas, bet juk jis neturėtų triukšmauti garsiau, nei pagrindinė scena? Nervino siaubingai, o sutikti pažįstami pasakojo, kad jie taip groja visą laiką dieną ir naktį. Paskui kažkas tuos DJus užtildė, tada atmosfera pasidarė iš karto gerokai malonesnė.

Kas čia dar? Labai nepasisekė su orais – buvo siaubingai karšta. Taip pat pasirodo, kad su visiškai mažais kinderiais į openairus važiuoti neapsimoka, dėl to šiemet matyt neteks daugiau niekur nusigauti. Hamsteris 1.1 tūsinosi ir šėlo, bet Hamsteriui 2.0 aiškiai nelabai patiko. Buvo ir smagių momentų, kai gavau sms „IM miega, o A apsikakojo, ką dabar su ja daryt?“ :-)

Muzika? Padoriai girdėjau tik 3 grupes. Lenkai Indukti, matyti tik iš toli, davė visai šiokio tokio metalo. Final Conflict patiko, sukėlė tokį įspūdį, kad openairas yra durnas reikalas – visą dieną klausaisi lievos muzikos tam, kad vakare pamatytum vieną ar dvi geras grupes. Dar susidarė įspūdukas, kad visi tie britai nori būti panašūs į Pink Floyd. Per juos vos neišvažiavom namo, nes kinderiai buvo pradėję sakyt, kad jiems atsibodo. Bet neišvažiavom ir dar pamatėm Delirium. Nė velnio jie nepanašūs į Jethro Tull (nors taip pasakojo rūškanas renginio vedėjas), išskyrus tai, kad irgi groja fleita. Tiesa, panašūs tais momentais, kai groja Jethro Tull gabalus. Ir dar jų tas žymusis gabalas „Jesahel“, su kuriuo laimėjo kažkokį konkursą, labai skiriasi nuo visko kitko, ką jie grojo, ir yra gerokai popsovesnis.

Paskutinis įspūdis iš viso šito reikalo yra tai, kad dabar vis dar jaučiuosi, lyg savaitgalį būčiau ne ilsėjęsis openaire, o sunkiai sportavęs :-) Ir įdomu, ar bus trečias Progfestas? Žmonių šiemet nebuvo daugiau, nei pernai, tai organizatoriai matyt vėl patyrė nuostolių. Iš karto naktį Rūtaisa sakė, kad jei ir bus festivalis, kitais metais nevažiuosim, nes šiemet lieva organizacija jai nepatiko. Man irgi norėtųsi, kad viskas būtų gerokai geriau, nes šiemet buvo daug mažiau teigiamų įspūdžių, nei pernai… Regresuoja progresyvūs fesivaliai, ar ką?

One Comment

  1. zaulia wrote:

    o smagiai susiskaite, ypac apie informatyvu sms’ą ;)
    dar kilo numeracijos klausimas.
    Kodel 2.0 ir 1.1 ?
    o ne 1.0 ir 1.1, arba 1.0 ir 2.0?.. painu man cia…

    Ketvirtadienis, liepos 31, 2008 at 9:52 | Permalink

One Trackback/Pingback

  1. Bijau chemijos » Hamster version 1.2 released on Pirmadienis, rugpjūčio 11, 2008 at 17:34

    […] komentaruose gavau klausimą, į kurį pabandysiu čia atsakyti – Zaulia teiravosi, kaip yra numeruojami kinderiai. Viskas čia […]

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos