Skip to content

Internetinis radijo atradimas

Aną savaitę pastebėjau prikolną lietuvišką puslapį metalo gerbėjams (nors egzistuoja jis jau gana seniai). O prasidėjo viskas kažkada, kai paklausiau Lucy, gal galėtų rekomenduoti muzikos, panašios į latvius Heaven Grey – man tiesiog labai patiko reprezentatyvus jų kūrinys „Upe“. Tai praeitą savaitę prisiruošiau ko nors iš rekomenduotųjų paieškoti, o ieškodamas vienos iš paminėtų grupių kūrybos, radau linką į DsRock Muzikos Archyvą.

Atradimas man pasirodė vertas dėmesio. Jis ne tik duoda klausyti įvairios muzikos (atrodo, ten tik rokas ir metalas, tačiau juk sakiau, kad atradimas bus prikolnas metalo gerbėjams), bet ir moka siųsti registruoto vartotojo klausomą muziką į last.fm. Jei labai nori, žinoma, gali susidaryti savo playlistą iš skirtingų grupių kūrinių. Tikriausiai tas archyvas ir dar ką nors moka, nesigilinau, tiesiog kai atsibosta tas pats per tą patį iš kietojo disko, tai šis puslapis tikrai puikus pasirinkimas.

Kitas pastebėtas privalumas – krūvos senų lietuviškų metalo grupių albumų/demo, kurie matyt buvo išleisti tik kasetės pavidalu ir juos dabar gauti, manau, sudėtinga.

Trūkumai? Na, norint klausyt, reikia ne tik būti ant laido, bet ir turėti netrūkinėjantį ryšį, ko, deja, darbe dažniausiai neturiu (nors ir nesuprantu, kodėl). Šiaip tai ir nereikia norėti, kad viskas veiktų neprisijungus prie interneto… Kitas trūkumas man pasirodė baisesnis – klausant parsisiųstą playlistą ir paspaudus pause, jei vėl pradedi klausyti praėjus gana nemažai laiko, gabalas greitai nutrūksta ir peršoka į kitą. Kadangi aš muzikos klausau darbe, tai užpuolus kam nors, mėgstu spustelti pause ir norėčiau po to suklausyti kūrinį iki pabaigos…

Tai matyt šituo žaislu dar truputį pasidžiaugsiu ir tikiuosi, kad jis greitai neužsilenks.

One Trackback/Pingback

  1. Blogorama #457 : nežinau.lt on Antradienis, liepos 1, 2008 at 18:17

    […] Google Maps reikėtų įsidėti – kitaip į „Akropolį“ neprisiruošiu. • Interneto radijas gali būti labai trankus. Jei ne namie – klausykite su ausinėmis. • Piliečius, nesugalvojančius nusipirkti mažesnio […]

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos