Skip to content

Bakalaurai

Mūsų katedroje doktorantams pavasarį paprastai duoda darbo – paskiria bakalaurinių darbų recenzentais. Taip jau atsitiko, kad manęs šiemet nepaskyrė, bet kolegai teko recenzuoti kažkokį diplominį iš bioinformatikos. Jis parodė man tą darbą – mokslo jame pakankamai, bet aprašymas tragiškas iki tiek, kad darbo reikėtų neleisti ginti. Nusprendžiau nueiti į gynimą pažiūrėt, ar ir pristatymas bus toks pat lievas, ar paskutinę naktį parašęs bele ką studentas susikaups ir padarys gerą prezentaciją.

Pasirodo, nė velnio – pradedant nuo to, kad žmogus nerado reikalo susipažinti su darbo objektu net tada, kai jam tai patarė recenzentas, pasakojo kažką kažkaip, bet į klausimus atsakyti nesugebėdavo. Pirmą kartą gyvenime girdėjome neigiamą vadovo atsiliepimą apie studentą :-)

O visame šiame kontekste vienas protingas ir įtakingas žmogus staiga sako: „biochemikai stipriai silpnėja“. Tiesa, nežinau, ar tai tiesa, gal čia žmogus šiaip kažką sušnekėjo, bet pas mus lyg ir visi grupiokai apie savo darbus sugebėdavo papasakoti.

Apskritai, minėtam studentui nuskilo, kad darbą recenzavo mano didžiai nekritiškas kolega, o ne amžinai nepatenkintas ir norintis prie ko nors prisikabinti aš. Tik įdomu, ar kitas biochemikas-bioinformatikas, kurio darbo recenzuoti man nedavė, irgi taip prastai pasirodys? Negerai – tokiu būdu žmonės blogina in silico biomokslų įvaizdį visuomenėje…

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos