Skip to content

Trūkusių vamzdžių pasaulis

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniuje labai lijo. Taip labai, kad, kaip ir po kas antro didesnio lietaus, gatvėse prasidėjo potvyniai ir vyko kiti džiaugsmai. Lietus buvo toks stiprus, kad nuo jo patvino ne tik gatvės, bet ir vieno buto Baltupiuose sanitarinis mazgas.

Kaip chemiker.private.lt sakė šiuo metu tame bute gyvenantis dokt. JD (vardas ir nickname’as redakcijai žinomi), "nuėjau miegoti, ir išgirdau kažką lašant. Galvojau, čia taip navarotnai lyja. Po maždaug valandos pabudau nuo kažkokio trakštelėjimo, pašokome abu su žmona ir nubėgome į tualetą, kur pamatėme trūkusį vamzdį." Trūko vamzdis, esantis tarp vandentiekio ir unitazo bakelio. Vanduo bėgo neilgai, dėl to buvo gana greitai išsemtas. Dokt. JD komentavo, kad iš to streso griebė pirmą pasitaikiusį rankšluostį ir juo švariai išvalė grindis vonioje, o apskritai toks avarinis atvejis pasitaikė jau antrą kartą per jo gyvenimą.

Kaip sakė p. RŠ (vardas redakcijai irgi žinomas), gyvenanti minėtame bute septintajame aukšte, "gerai, kad padarėme papildomą vandens užsukimą ties atsišakojimu nuo vandentiekio į unitazą", nes kitu atveju šeima su mažais vaikais būtų kuriam laikui likusi visai be vandens…

Avarijos padariniai buvo likviduoti kitą dieną naujo vamzdžio prisukimo būdu (cituojant p. RŠ, "aš jei ne AK47, tai bent jau Makarovas"). Šiuo straipsniuku norėtume paraginti Vilniaus miesto savivaldybę, kuri dėl avarijos bute Baltupiuose visiškai nekalta, kaip ir lietus dėl to nekaltas, tvarkyti mieste lietaus kanalizaciją, kadangi užkniso skaityti apie potvynius mieste po kiekvieno lietaus ir netgi kartais matyti tų potvynių likučius.

One Comment

  1. Zaulia wrote:

    Taip sakant, apsikeičiam besiformuojančiomis blogų komentavimo-tarpusavio bendravimo tradicijomis…
    Nuoširdi pagarba pilietei R.Š., aš ją labai suprantu.

    Sekmadienis, balandžio 13, 2008 at 21:30 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos