Skip to content

Metalas groja Mamontovą

Vakar delfyje pažiūrėjau, kaip gražiai Andrius Mamontovas pristatinėjo albumą, ir prisiminiau, kad jau seniai ruošiuosi pats viešai pasisakyti albumo „Geltona. Žalia. Raudona.“ tema. Iš karto galiu pasakyti, kad Mamontovo paskutinį kartą klausiau prieš beveik 10 metų ir nesu susipažinęs su naujausia jo kūryba.

Bet, pasirodo, kad aš esu ištikimiausias Omnitel klientas, ir dėl to gavau naują Andriaus Mamontovo kompaktą „Geltona. Žalia. Raudona.“ Gana smagiai jis susiklausė prie pusryčių kažkurią dieną ir dabar klausosi dar kartą. Pirmas įspūdis buvo, kad daug kas labai panašu į senas Foje dainas (keista, ar ne?). Dabar trumpai išvardinsiu, ką dar mes išgirdome tame kompakte:

Offspring, Reamonn (ir visokie panašūs), Pain (antram gabale, matyt todėl, kad neseniai buvau jų koncerte), Foje (trečio gabalo pradžia – kažkas iš albumo „Kai perplauksi upę“ ar „1982“ ir dar daug vietų kituose gabaluose, pvz., devintas gabalas), nauja Antis (susimaišiusi su Foje ketvirto gabalo pradžioje), Bix (kažkurioje vietoje), Iron Maiden (suintriguoja šešto gabalo pradžia, bet labai greitai vėl atintriguoja atgal), kažkokie pankai (tipo, TurboReanimacija arba Armatūra, šešto gabalo vidurys ir dešimtas gabalas), ZZ Top (ar koks nors panašus rokelis), ir, svarbiausia, grupė Sportas :-)

Dar girdėjom sulėtintą Panterą ar kažką tokio, bet vakar pasitikrinau, tai pasirodė, kad nepanašu.

Ar ne Mamontovo yra tas posakis, kad „visa muzika jau sugroja, tik dar ne visi pinigai paimti“? Na, bet bendras įspūdis – ne taip blogai, kaip gali pasirodyt iš šito rašinio :-)

O tas delfio reportažas sukėlė norą pažiūrėt į Mamontovo koncertą.

Pabaigai – visiškai ne į temą – tai, kas dabar naudojama už IM lopšinę – „On the Turning Away“ iš albumo „The Delicate Sound of Thunder“:

2 Comments

  1. Zaulia wrote:

    hmm, as turbut irgi neklausiau Mamontovo nuo paskutinio Foje koncerto Vingyje…

    Kaip tamstai nemetalo klausymosi periodas, taip as bandau tango atsikratyt truputi;) gal pasiskolinsiu kazko. Aij, ir siaip uzeit reik…

    Šeštadienis, balandžio 5, 2008 at 18:30 | Permalink
  2. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Hm, aš tai visiškai idiotiškai tą koncertą praleidau… Per mažas dar matyt buvau. Dabar vis Tiger Lillies klausau, pamaišydamas su kuo nors :-)

    Šeštadienis, balandžio 5, 2008 at 21:55 | Permalink
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos