Skip to content

Gliukomanija 2008

Kaip ir žadėjau, rašau apie tai, kaip sekėsi apsilankyti Metalmanijoje 2008 Katovicuose, Lenkijoje. Tuo pačiu išbandau nežinau.lt labai rekomenduojamą Windows Live Writer.

Metalmanija, anot gandų, yra didžiausias Rytų Europoje metalo festivalis. Šiais metais jame kažkodėl dominavo thrash metal atstovai, iš kurių labiausiai norėjau pamatyti Overkill ir Dave Mustaine suburtą vokalinį-instrumentinį ansamblį, atliekantį kitos Dave Mustaine grupės Megadeth kūrinius. Be to, žmona liepė važiuoti į festivalį, taigi, penktadienį, vėl pabėgęs nuo nesibaigiančio remonto ir truputį vėluodamas važiuoju link Spaudos rūmų, kur metaloturistai turėtų sėsti į alkobusą. Alkobusas irgi vėluoja, chebra renkasi, geria alų ir pan., viskas kaip visada.

Pirmas gliukas – kažkas užima mūsų chebros vietas autobuso galiorkoje… Esame nepatenkinti ir kažkaip išspiriam tuos nedraugiškus individus, visi susėda gražiai tvarkingai, geria alų, dainuoja ir važiuoja link Katovicų. Pakeliui vyksta patriotinių dainų, metalistų liaudies dainų ir kt. dainų dainavimas, rtfb ir Benas pateikia puikų siurprizą džino buteliu pavidalu. Vytas nardo savo kuprinėje. Sako, kad pirmame autobuso aukšte vyksta orgijos (nežinau, nemačiau), kažkas privemia ant laiptų ir t.t. Labai nervino, kad autobusas stojo kas valandą… Myžniai :P

Antras gliukas – pusę septynių Lietuvos laiku (miegodami) pasiekiame Katovicus ir kelias valandas autobuse laukiame bilietų į festivalį. Gliukas susidaro iš organizatorių skelbimo, kad Lenkijoje yra ta pati laiko juosta, kaip ir Lietuvoje. Pasirodo, kad šis skelbimas yra visiškai melagingas, bet neesmė. Aplink sklando gandai, kaip baisiai apvemtas antrasis lietuvių autobusas (nežinau, nemačiau), visi toliau geria, pasirodo bomžai, kurie renka tuščias alaus skarbonkes ir galų gale pasirodo ir koncerto bilietai, kuriuos gavę einame pasivaikščioti ir papusryčiauti.

Trečias gliukas… Hm… Prieš porą metų per Metalmaniją besivalkiodami po Katovicus radome labai fainą kabaką Bohema (Slowackiego 22). Šiemet visaip per aplinkui einame į jį pusryčiauti, o kadangi mus seka daug liaudies iš alkobuso, kabaką užpildome visiškai, ir vargšas padavėjas apturi sunkų šeštadienio rytą darbe. Gliukas atsiranda tada, kai iš mūsų paprašoma antrą kartą susimokėti už tai, ką suvalgėme. Suma – kuklūs 100 pinigų (vietinių ar lietuviškų, nesvarbu, kursas šiom dienom 1:1), motyvuojama tuo, kad nesumokėjo mūsų jau išėję kolegos (vėliau jie tvirtina, kad susimokėjo, ir kad valgė ne tai, kas buvo parašyta sąskaitoje). Vienžo, taip jau gavosi, kad kabakas gavo tuos 100 zl arbatpinigių, bet pasirodė, kad jis visgi nėra oazė Lenkijos dykumoje :-( Katovicų kabakuose reikia elgtis atsargiai…

Ketvirtas gliukas – prieš eidami į koncertą su Ievute pasivaikštome po Katovicus (matėm jų chimfaką ir šiaip akademinį miestelį, jei jį galima taip pavadinti), priperkam lauktuvių saldainių, ir pabandom juos pasidėti autobuse, nenorėdami jų nešiotis koncerte. Autobusas uždarytas, bet sutinkame organizatorių, kuris eina pasikalbėt su vairuotoju dėl įvairių problemų. Gliukas toks, kad dėl to, kad autobusai labai apvemti, vairuotojai visiškai nenori vežti metalistų atgal… Apie tai dabar netgi gandai sklando :-)

Penktas gliukas – nugi reikia ir apie koncertą papasakot. Gliukas čia matyt būtų zapiekankos ir tie lenkų chemijos pramonės pasididžiavimai iš sukramtytų kramtoškių, kuriuos stumdė kaip gaiviuosius gėrimus :-)

Kai įėjome į koncertą, grojo Flotsam & Jetsam. Sako, nebloga grupė, bet pasiklausęs truputį ir neužsikabinęs, nusprendžiau pasidomėt mažąja scena, kur koncertuoja Mortal Sin. Šitie užkabina, nors groja truputį nu, bet atrodo gražiai. Mažoji scena, pasirodo, tikrai įdomus reikalas.

Tada dar truputį mačiau grupę Artillery, tokie senukai, grojantys irgi turbūt thrashą. Visai įdomiai atrodė. Tada ėjom gerti alaus, ir grįžom ant Marduk. Apie juos buvau girdėjęs blogų atsiliepimų, dėl to tik užmečiau akį. Mažojoje scenoje grojo jos headlaineriai – kažkokie Stolen Babies, labai priminė pažįstamus rusus Kaftan Smeha. Ir, žinoma, visi tie trys gabalai, kuriuos girdėjau, vežė ;-) Marduk prieš juos gali slėptis, nes šitie gotai su mergina vokaliste-akordeoniste grojo geresnį bliaką. Gaila, kad kaip tikri metalistai ilgai gėrėm alų ir praleidom dalį jų pasirodymo… Bet paskui už brangiai nusipirkau jų kompaktą, kurio paklausiau ir manau, kad tikrai pusė velnio – užskaitom kaip festivalio atradimą. Tikiuosi, kad atveš juos į kokį nors lietuvišką gotų festivalį, bus proga man jame apsilankyt.

Tuomet dar prasivaikščiojom Vader (vidutiniškas defas nebeveža), ir prisėdom pažiūrėt Satyricon. Ši grupė matyt man labiausiai patiko iš tų, kurių pilnus pasirodymus mačiau, nors blacko iš principo nemėgstu. Po jų – Overkill. „Ką jūs veikėt 1987?“ (man tada buvo 3 metai, neprisimenu, ką veikiau) Rotten! To the core! … Elimination! … I don’t care what you say! Fuck you! Nors ir norisi miegot, užmigti nesigauna. Veža. Užskaitom.

Prieš Megadeth groja kokia tai man nežinoma grupė, kuri iškeičiama į šildomą Spodeko palangę – salėje sėdimų vietų rasti neįmanoma.

Megadeth ilgai ruošiasi, tuo metu iš kompakto groja įvairių žymių grupių gabalus. „Run to the hills“, dainuoja visa salė, „run for your lifes“. Visai neatsisakyčiau vietoj naujų Megadeth dar kartą pamatyti Iron Maiden :-) Galų gale Mustaine ir kompanija pasirodo scenoje. Nauji Megadeth gabalai nekabina, bet senieji veža, kaip ir turėtų būti. Žinoma, daugybės gerų gabalų trūksta, o įspūdį turbūt labiausiai gadina tai, kad jie buvo vienintelė grupė, kuri vėlavo, ir tikriausiai vienintėlė, kuri grojo trumpiau, nei buvo žadama programoje… Na, bent jau pliusiukas uždėtas, o tuos kitus geruosius gabalus gal dar kas nors kur nors pagros.

Šeštas gliukas – matyt esminis. Prieš Megadeth pasirodymą su Vytu ir Ievute sutinkam Beną. Per Megadeth pasirodymą Benas bando miegoti ir sako, kad nori vemti, po to dingsta ir neatsiranda. Kadangi Benas nepasirodo autobuse (matyt pasiklydo jo ieškodamas, o telefoną jau buvo pragėręs), išvažiuojame be jo. Pakeliui tikėjomės jį sutikti tranzuojantį ir sakantį „neparkė“, bet taip neatsitiko. Benas, pasirodo, grįžo traukiniu per maždaug tiek pat laiko kaip ir mes.

Septintas gliukas – autobuse užmiegu kaip užmuštas. Pabundu be akinių. Susiparinau truputį, neįsivaizduoju, kaip aš juos miegodamas galėjau pamesti. Radau, bet buvo baisu, kad liksiu aklas… Dar buvo gliukas, kai visiems miegant kažkokią baisią maldą per radiją paleido, jei ten buvo tas žymusis Marijos radijas, tai lenkai tikrai baisūs siaubingi žmonės, jei tokio klausosi… Matyt dėl šito reikalo viena mergaitė pradėjo lunatikuoti ir bandė lipti ant fūros stogo, visiems buvo labai linksma, išskyrus fūristą.

Aštuntas gliukas – jau važiuojant atgal radau savo kuprinėje fotoaparatą. Jei būčiau radęs anksčiau, šis rašinukas tikriausiai būtų iliustruotas…

Tai va. Suskaičiavau krūvą gliukų, manau, tikra Gliukomanija buvo :-) Beje, grįžus į Vilnių apsidžiaugiu, kad YvL automobilyje negroja metalo. Gal truputį ir daug jo buvo per savaitgalį, matyt neklausysiu dabar metalo (irgi gliukas). Bet jei tik gausis, į Metalmaniją tikrai dar važiuosiu.

5 Comments

  1. Profilio nuotrauka (skaitytojas) Mantas wrote:

    Čia man daugoka skaitymo, bet šiaip taip perskaičiau :)
    Tai ko jūs ten važiavot, ar muzikos klausyt, ar vemt??? :D

    Antradienis, kovo 11, 2008 at 0:46 | Permalink
  2. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Aš tai kažkodėl nevėmiau, gal dėl to, kad esu lievas :-)

    Antradienis, kovo 11, 2008 at 0:59 | Permalink
  3. Profilio nuotrauka (skaitytojas) Mantas wrote:

    Siunčiuosi dabar pirmus du Overkill albumus ir šiek tiek Stolen Babies.

    Bus ką paklausyt šią savaitę.

    O tai jau trečia diena Mamontovą klausau :)

    Antradienis, kovo 11, 2008 at 1:06 | Permalink
  4. Profilio nuotrauka (adis) Adis wrote:

    „rtfb ir Benas pateikia puikų siurprizą džino buteliu pavidalu.“

    Fak. Šito epizodo kažkaip nebeatsimenu… O Rtfb nardymas buvo khultinis.

    Antradienis, kovo 11, 2008 at 7:48 | Permalink
  5. Nazg wrote:

    Tai vat todel ir nevemei, kad muzikos vaziavai :D

    Antradienis, kovo 11, 2008 at 17:42 | Permalink

One Trackback/Pingback

  1. Bijau chemijos » Kreator koncertas: (ne)teigiami įspūdžiai on Sekmadienis, vasario 22, 2009 at 19:24

    […] Ferrum Frost 2009 su Kreator. Pasirodo, paskutinį kartą prieš tai metalo koncerte buvau pernykštėje Metalmanijoje… Matyt todėl susidarė vienas kitas įspūdis, ir ne visi […]

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos