Skip to content

Pavėluotas įspūdis iš Nightwish koncerto

Po Nightwish koncerto Vilniuje pasakojant įspūdžius draugams, viena pažįstama Nightwish fanė išreiškė nekokią nuomonę apie naują grupės įvaizdį ir pasidžiaugė, kad nebuvo koncerte – sakė, būtų nusivylusi. Su ja bechatinant, pasidarė įdomu, kaip ten buvo, kad Nightwish pakeitė vokalistę, dėl to į googlą įvedžiau „nightwish tarja conflict“, pasižiūrėjau į atitinkamus vikipedijos straipsnius, ir pradėjau skaitinėt šį bei tą – kadangi visur ten daug raidžių, tai paskaičiau tik jų išsiskyrimo laiškus. Ir visa šita muilo opera noriu pasidalinti su kuo nors :-)

Pradėjau nuo Nightwish laiško, kurį jie įteikė Tarjai po paskutinio bendro koncerto. Jie ten labai liūdnai konstatuoja, kokia bloga Tarja („nu aš tiesiog negaliu rašyti tau dainų“), kokie geri jie, kokia bloga Tarja (išvardinamos jos nuodėmės), ir kokie jie geri, ir kaip liūdna, ojojoj kaip liūdna, kad reikia išsiskirstyti: „tu sakei, kad kitas tavo albumas su Nightwish bus paskutinis, tai tu klydai, prieš tai buvęs albumas buvo paskutinis“. Pabaigoje chebra truputį pavaro ant Tarjos vyro, kurio ji per daug klauso, ir kuris, grupės nuomone, tikriausiai kišasi ne į savo reikalus.

Tarja šokiruojasi nuo to laiško ir parašo atsakymą. Ten pradžioj pasakoja, koks sunkus buvo paskutinis koncertas, ir kaip po jo gavo laišką su tokia nekokia žinia… Kaip ji nieko blogo nedarė, ir buvo neteisingai suprasta, o bet tačiau kai buvo paliestas jos vyras, to jau per daug… Atia atia.

Šitoj vietoj visas konfliktas man pasirodo tiesiog nesusišnekėjimas tarp vyrų ir moterų, kurie skirtingai reaguoja į tuos pačius dalykus. Ir jeigu laiku problemos neaptariamos, jos įsisenėja, ir tada jau gaunasi šiokios tokios konfliktinės situacijos. Bent jau perskaičius abiejų pusių laiškus taip pasirodė. Beje, panašių konfliktų teko matyti ir savo gyvenime, dėl to viskas pasirodė truputį juokinga.

Tada įsikiša Tarjos vyras Marcelo (tautybė, atrodo, argentinietis). Man pasirodė, kad jis truputį neteisus ir iš tiesų kišasi ne į savo reikalus. Maždaug, „nu gi buvo daug progų, kai jie galėjo su manim aptarti grupės planus ir idėjas“. Konfliktas taip pat įgauna ir konflikto tarp skirtingo mentaliteto tautų atspalvį – kur argentinietis elgtųsi vienaip, suomis mąsto visiškai kitaip :-)

Marcelo pasiūlo interesantams užduoti klausimus, kuriuos jie (jis) atsakys. Klausimų ir atsakymų truputį daug, ir juos perskaityti man neužteko noro ir jėgų. Akis užkliuvo ant 36 klausimo, kuriame iškeliama idėja, kad gal suomiai buvo savo mergaitę įsimylėję, o va argentinietis įsikišo… Atsakymas maždaug toks, kad „nu aš vieną kartą paaiškinau tam suomiui, kad reikia nustoti lįsti prie mano žmonos“. Šitoj vietoj aš neatlaikiau, pradėjau juoktis garsiai, ir toliau neskaičiau.

Va kokia muilo opera. Galėtų kas nors apie tai filmą pastatyt, gera drama turėtų gautis. Beje, viską paviešindama ir gaudama iš skandalo nemokamos reklamos, grupė matyt elgėsi teisingai, kadangi prarado pagrindinį savo kozirį ir reikėjo kažkaip atsigriebti. Vokalistė buvo tikrai sunkiai pakeičiama, tai dabar matosi, pavyzdžiui, koncertuose.

Na, o tiems, kurie ginčijasi, kuri Nightwish vokalistė geresnė, siūlau pažiūrėti klipą, kur jie visai be mergų dainuoja:

Čia, jei ką, buvo tik mano nuomonė, kuria aš nenoriu daryti jokios įtakos, ir tiesiog aprašiau pavėluotą koncerto įspūdį. Beje, dabar, kai truputį pasidomėjau Nighwish ir Tarjos konfliktu, manau, kad grupė verta dėmesio ir su nauja vokaliste, ir į mano playlistą jie dar sugrįš – manau, išdrįsiu paklausyt ir senų, ir naujų jų kūrinių. O dabar reikia rimtesnio metalo paklausyt, kiek gi galima :P

7 Comments

  1. Nazg wrote:

    „The true story og Nightwish: legend or reality“ ir pastatytu koks Discovery :)))

    Penktadienis, vasario 22, 2008 at 14:57 | Permalink
  2. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    matyt, per daug neseniai viskas buvo, reikia, kad praeitų laiko…

    Penktadienis, vasario 22, 2008 at 14:58 | Permalink
  3. Profilio nuotrauka (adis) Adis wrote:

    Wow, geras įrašas. Beveik žurnalistinis tyrimas :D

    Šeštadienis, vasario 23, 2008 at 17:54 | Permalink
  4. zaulia wrote:

    Jeee…. Gerai cia :D
    reikes ir man uos laiskus paskaityti, kai turesiu laiko.

    Sekmadienis, vasario 24, 2008 at 17:19 | Permalink
  5. Murbekas wrote:

    „tiesiog aprašiau pavėluotą koncerto įspūdį.“

    Kad aš jokių įspūdžių iš koncerto čia nepastebėjau :D Nors šiaip viskas gerai, glaustai ir teisingai nušviestas visas tas skandalas, man patiko. Tik pavadinimas galėjo kitoks būti.

    Šeštadienis, kovo 1, 2008 at 21:54 | Permalink
  6. Profilio nuotrauka (Chemiker) Chemiker wrote:

    Taigi kadangi domėjimasis tam tikromis muilo operomis yra susijęs su apsilankymu vienų iš veikėjų koncerte, dėl to ir pavadinau rašinį „pavėluotu įspūdžiu“, o ir šiaip – kaip noriu, taip ir vadinu :P

    Beje, mistaipinote ten truputį adresą?

    Sekmadienis, kovo 2, 2008 at 18:57 | Permalink
  7. Zaulia wrote:

    O tas blondinas, tingiu atsirinkinet jo varda… atrodo kaip shamas kai dainuoja;)

    ir perskaiciau tuos laishkus. Tikrai taip, muilo opera. Dirbtu daugiau zmogai, ir maziau ginchytusi;)

    Sekmadienis, kovo 2, 2008 at 22:37 | Permalink

One Trackback/Pingback

  1. […] čia apie tokį dalyką… Turbūt labiausiai redaguotas šito blogo straipsniukas yra “Pavėluotas įspūdis iš Nightwish koncerto”. Ir ne dė to, kad ten kas nors rašoma nepolitkorektiškai apie Nightwish ar buvusią jų […]

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos